[פרסום 4 בסדרה: עבודה היברידית - עושים בחוכמה או שלא עושים בכלל]
העבודה מרחוק הביאה את רובנו לעבוד באמצעות הזום, ללמוד באמצעות הזום, להיפגש באמצעות הזום, וככל שנוקפים ימי הקורונה ואנו צוברים "ותק" מול הזום, אנו מתחילים להתעייף מהפלטפורמה הזאת - ולחוות את התופעה שמכונה Zoom Fatigue "עייפות הזום". חשוב לציין שהתופעה לא מתייחסת רק לזום אלא גם ליתר פלטפורמות הצ'אט שאנו משתמשים בהם (וובקס, Google Meets, סקייפ, Teams וכו').
אז בואו נצלול פנימה: מהי אותה "עייפות הזום"? מה התסמינים שלה? ומה אפשר לעשות כשאנחנו מתחילים להרגיש אותה?
מהי עייפות זום?
למרות שהמונח טרם נכנס לספרי לימוד בפסיכולוגיה, ניתן לתאר את עייפות הזום כתחושה כללית של תשישות ועייפות נפשית הנגרמת מפגישות וידאו מבוססות אינטרנט, שמופיעה במיוחד למי מאיתנו שנדרש לקיים או להשתתף במספר פגישות וידאו צ'ט ביום... Psychology Today זיהתה את התופעה כאמיתית וככזו שנובעת מכך שאנו צריכים להיות כל כך הרבה יותר קשובים וכל כך הרבה יותר מודעים למה שקורה במסך ביחס לשיחות טלפון, למשל.
מה גורם לעייפות זום?
1. הפסיכולוגיות מריסה שופלר מאוניברסיטת קלמסון וג'נין האברד מאוניברסיטת סנט ג'ון ערכו מחקר עייפות הזום והגורמים לה. לדברי פרופ' שופלר, אנשים מרגישים שהם מחויבים להופיע בפגישה וירטואלית, בין אם קיימת פגישה אחת על אחת או שיחת זום עם עשרות משתתפי פגישה. אנחנו יכולים לראות את כל המעורבים וכולם יכולים לראות אותנו, מה שגורם להרגיש כאילו אנחנו יוצרים קשר עין עם מספר אנשים בו זמנית.
2. בנוסף, העובדה שאנחנו רואים את עצמנו, גם היא מוסיפה מודעות עצמית שגורמת לנו להרגיש מחויבות לקחת חלק פעיל, בדר"כ יותר מאשר שהרגשנו בפגישות פרונטליות, ולהשקיע הרבה יותר אנרגיה באופן ההצגה שלנו את הדברים.
3. פרופ' האברד טוענת כי מפגש בסגנון "ריבועים הוליוודיים" - בו כולם מופיעים מול כולם כסדרה של בלוקי וידיאו מובחנים - יכול להחמיר גם את החרדה החברתית. בפגישה מסורתית, כולם מסתכלים עלינו רק אם וכאשר אנחנו מדברים, אבל בפגישה וירטואלית, הפורמט מעניק לנו את הרושם שכולם מסתכלים עלינו ישירות במהלך כל הפגישה.
4. יש מומחים שמציעים שהאוודיו ממלא תפקיד מפתח ביצירת התשישות: העיכובים בתגובות, ניתוקי הרשת, בעיות התשתיות, השימוש המרובה באוזניות - גם אלה מביאים אותנו למאמץ לא רגיל.
5. מה עוד לא אמרנו על המולטיטסקינג ונזקיו?... הנטייה המוגברת שלנו לריבוי משימות תוך כדי הזום, מאיימת על יכולת הקשב שלנו ותובעת מאיתנו אנרגיה, זמן, עומס רגשי ותשישות. הקשב שלנו נאלץ להתחלק בין כמה משתתפים, ובין כמה משימות - כשבזמן הזה המוח שלנו מנסה לעבד את כול זה באותו זמן - אותו מוח שלא ממש בנוי ליכולת הזו.
6. מחקר שעשה שימוש בסריקות FMTI מלמד כי אינטראקציה פנים אל פנים בתקשורת סינכרונית, בהשוואה לשיחות מוקלטות, קשורה להפעלה רבה יותר של אזורי מוח כמו האמיגדלה, גרעין האקומבנס, פיתול החגורה הקדמי ועוד - כך שפעילות חברתית אקטיבית גם היא קשורה לתופעת העייפות.
7. במאמרה של ג'נה לי, פסיכיאטרית וחוקרת ב-UCLA, שפורסם ב-Psychiatric Times היא מתייחסת גם לשפת גוף - אותה תקשורת בלתי מילולית שאנו קולטים בצורה פשוטה ומעבדים במהירות בתת מודע במפגש פנים מול פנים, הופכת להיות הרבה יותר תובענית בתקשורת וידאו. הרבה יותר קשה לקלוט רמזים של שפת גוף, מכיוון שהסביבה אינה משותפת, והבעות קטנות מתפספסות אלא אם נצליח לגייס השקעה מנטלית מיוחדת, כלומר מאמץ קוגניטיבי ורגשי שיפצה על החוסר.
תסמיני עייפות זום
עייפות זום דומה מאוד לצורות אחרות של עייפות נפשית, כמו עייפות כתוצאה מעבודה שעות ארוכות והיעדר שעות שינה. התסמינים השכיחים ביותר שלה:
· שחיקה
· דיכאון
· חרדה
· פסימיות
· כעס
· ניתוק חברתי
· חוסר מוטיבציה
· קושי להתרכז
· רגישות לאור או לצליל
· כאבי ראש או מיגרנות
· תפוקה נמוכה
הסימפטומים של עייפות שיחות וידאו יכולים להשתנות מאדם לאדם. אנשים מסוימים עשויים לחוות רק אחד או שניים מהתופעות הללו, בעוד שאחרים עשויים לחוות את רובם או את כולם. בעיות נפשיות קיימות או מקורות אחרים של לחץ עלולים להחמיר רבות מהתופעות הללו.
המלצות לצמצום תשישות זום
הבשורה הטובה היא שיש מה לעשות... הנה כמה צעדים שניתן לנקוט בהם כדי לצמצם בעייפות זום ולשפר את מצב הרוח שלנו ואת הפרודוקטיביות:
אל תקבעו רצפי זום! תכננו הפסקות בין מפגש אחד בזום למפגש אחריו, לפחות 30 דקות אם אפשר.
המירו פגישות 1:1 בזום לשיחות טלפון ככל שניתן - כל המאמץ הוויזואלי ומלחמות הסאונד יימנעו מכם. אם אתם רוצים להתייחס למצגת או מסמך - שלחו אותם במייל מראש, והתייחסו אליהם במפגש.
הימנעו מפגישות של בוקר מוקדם או מאוחר בערב - שמרו על מסגרת הזמן המסורתית של העבודה במשרד לצורך פגישות.
קחו רשימות במפגש, זה יקל על שמירת הפוקוס שלכם, ויאפשר לכם להתרכז בתוכן המפגש ולהשתתף בלי מאמץ מיוחד היכן שתרצו להגיב.
הסירו הסחות דעת מהשולחן שלכם, ומהמסך שלכם, כאלה שאתם יודעים שיביאו עד מהרה למולטיטסקינג.
אם מדובר בפעילות רבת משתתפים, וזה מקובל - ותרו על המצלמה מדי פעם, המעבר להיות קוביה שחורה מעת לעת תאפשר לכם חלק מהמאמץ שבאחזקת הנראות.
כבדו את זמנם של אחרים ואת זמנכם שלכם, ותאמו ציפיות ביניכם לחסוך ולקצר את הישיבה ככל שניתן. הגבילו מראש את זמן הישיבה בפחות ממה שהיה לוקח בפגישה פרונטלית, "חוק פרקינסון" יעזור לכם להתכנס לזמן הזה ("המשימה מתאימה את עצמה לזמן שניתן לה").
עשו סדרי עדיפויות, ובדקו אם אתם באמת חייבים להיות בכל מופע זום שנקרה בדרככם. לא בטוח שאתם חייבים להשתתף בכול דבר שמוצע לכם. בחלק מן הישיבות אין בעיה להסתפק בפרוטוקול או סיכום הישיבה שייצא לאחר מכן.
שמרו על הפרדה בין הבית לעבודה - השהייה הממושכת בבית מייצרת טשטוש בין הזירות... המרחב הביתי שלנו הפך להיות לא רק מקום משפחתי ופרטי, אלא גם מקום עבודה. השתדלו להגדיר לעצמכם אזורים שונים בבית לעיסוקים שונים ובהתאם קיימו את שיחות הוידאו במקום מוסכם, תוך הפרדה בין אלו המקצועיות לבין אלו המשפחתיות.
חסכו לעצמכם דילמות של ניראות ולבוש, ודאגו לסביבה קבועה שמתאימה לכם, ללא בני המשפחה או הבית שלכם ברקע, אלא רקע מינימליסטי ככל שניתן (או רקע וירטואלי אם זה עובד לכם היטב ונראה סביר).
היערכו בנחת - הכינו לעצמכם קפה, ארגנו לעצמכם את החומר, חשבו מה חשוב לכם להשיג מהמפגש, ורק אז "עלו לאוויר".
בחרו ב- “speaker view" זה "ינקה" עבורכם קצת את הסחות הדעת מתוך המסך עצמו, בטח כשמדובר בהרצאה באוניברסיטה למשל או בהדרכה אחרת.
בהצלחה :)
על הכותבת
טלי סגל, סגן-אלוף במיל', מנכ"לית, מייסדת, יועצת ומרצה בכירה ב"בו בזמן" - בית התוכן
לניהול זמן בעולם העבודה החדש.
באה לעשות לכם סדר במשימות ובראש - לבחור נכון, להספיק יותר ובנחת....
בו בזמ"ן היא לא רק שיטה לניהול זמן, אלא שיטה לתפירת שיטה אישית לניהול זמן עבור המשתתפים.
בא לכם לפגוש אותנו ולקבל מכל הטוב הזה שיש לנו לתת לכם?
לקהל הרחב (לפרטיים+מארגונים):
לגרסת העמוקה - לפצח את נושא ניהול הזמן שלכם לאחת ולתמיד, ולבסס הרגלי ניהול זמן שיקדמו אתכם בכל תחום בחיים, קורס מאסטר לניהול זמן - התוכנית הכי יסודית ואפקטיבית שקיימת כיום בארץ.
לגרסה הקלילה - קורס דיגיטלי (3 פרקים מוקלטים, סה"כ 10 שעות לימוד) - ראו בחנות שלנו דיגיטלי עם טלי.
לארגונים:
להזמנת הרצאות וסדנאות לארגונים או לקבלת הצעת מחיר:
כתבו לנו בדוא"ל: talisegal@bobazman.com
או בטלפון: טלי - 052-9276510, תמי - 054-8142600
היכנסו להתרשם וללמוד גם באתר האינטרנט שלנו בתוכו תוכלו לקרוא גם המלצות של משתתפי ההדרכות של בו בזמן.
הדף שלנו בפייסבוק: "בו בזמן – הדרכות ניהול זמן מבית טלי סגל"
ואם בפייסבוק עסקינן - אם אתם עדיין לא חלק מקהילת ניהול הזמן שלנו "להספיק יותר ובנחת"... אז קדימה!
כרגיל.. מאחלת לכם "לבחור נכון, להספיק יותר, ובנחת" :)
_____________________
פרסומים בסדרה "עבודה היברידית עושים בחוכמה או שלא עושים בכלל" -
Comments